Video CV

 

  

  

Spring eruit met een Video CV!
Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dit geldt ook zeker voor een video cv. Dé manier om tegenwoordig op te vallen en jezelf te onderscheiden bij het solliciteren naar een nieuwe baan.  

Je kunt op een andere manier indruk maken bij een potentiële werkgever. In ongeveer één minuut kan je namelijk een ontzettend sterk beeld van jezelf neerzetten. De kijker krijgt een beter idee van je vaardigheden, persoonlijkheid en lichaamstaal. Bovendien wordt je gedwongen om na te denken over je eigen ‘elevator pitch’ en sterke punten. 

Hoe werkt het?  
Tijdens een interactieve workshop zoeken we naar de voor jou meest voordelige presentatievorm. Hoe kom jij het beste over op beeld? 

Ben je niet fotogeniek? Geen punt! Is het eng? Een beetje, het voelt natuurlijk vreemd. Wij helpen je hierbij. Een misverstand is dat het om allerlei close ups gaat, met prachtige zinnen. Eenvoud werkt veelal beter, zodat je goed overkomt en de kijker geïnteresseerd blijft. Ook bepaalde foto’s die je al hebt, zijn interessant om te combineren of een paar specifieke slogans van jezelf. Ook is er oog voor je kleding, de kleur, jouw uitstraling en meer. Je kan natuurlijk aangeven wat jouw persoonlijke ideeën zijn.  

Deze informatie en wensen zetten we om in tekst & beeld, dus jouw video cv!

Op gesprek komen
Wil jij ook meer kans maken op een uitnodiging voor een gesprek het krijgen van je droombaan? Personeelsmanagers worden bedolven onder CV’s en brieven. Daarom bekijken zij vooral de CV in plaats van de brief, om zo snel te ontdekken dat je over de gevraagde competenties beschikt. Zodra je een video CV hebt, wekt dit uiteraard extra nieuwsgierigheid en krijg je duidelijk meer aandacht dan de gemiddelde 8 seconden dan een ‘normale’ sollicitatie. 

Voorsprong
Steeds meer banen worden bekend gemaakt via LinkedIn. Op verschillende plekken in LinkedIn kun jij je CV video onder de aandacht brengen. Zo vergroot je sneller jouw netwerk en kom je gemakkelijk in beeld bij de juiste mensen.  Dat je uit de ‘confortzone’stapt en deze moeite neemt, zegt soms indirect iets over een bepaalde compenties en kan prikkelend werken voor een werkgever om jou ook live te ontmoeten.

Neem contact op met Empower en wij helpen je graag.